دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 255831
تعداد نوشته ها : 1011
تعداد نظرات : 10
Rss
طراح قالب
وحيد اسدي
اين پناه گاه در ارتفاع 2750 متري از سطح دريا است و مسيرهاي آن ازسر بند ،پس قلعه و آبشار دوقلو است. از شير پلا تا قله توچال معمولا 3 ساعت راه است.اين پناهگاه داراي امكاناتي چون خوابگاه با ظرفيت 150نفر ،ناهار خوري،بوفه،لوله كشي آب و برق است.
آدرس :مسير آن از سربند،پس قلعه و آبشار دو قلو
دسته ها : استان تهران
1390/8/11 20:14
در ارتفاع 2700 متري،در زير پناهگاه شير پلا قرار گرفته و از زيباترين آبشارهاي ناحيه شميران به شمار مي رود.اين آبشار از ذوب برف هاي بلندي هاي البرز به وجود آمده است.
آدرس :شميرانات - زير پناهگاه شيرپلا
دسته ها : استان تهران
1390/8/11 20:14

نوع بنا : زيارتي

قدمت : صفويان(907-1135 ه ق )

امامزاده قاسم در شمال شميران و در روستاي قديمي دژ عليا واقع است. بناي اصلي امامزاده برجي هشت ضلعي است كه هر ضلع آن از داخل 25/2 متر عرض دارد و از آجر ساخته شده است. اين بقعه امروزه داراي صحن، ايوان، رواق و گنبد كاشي كاري است. اصل بناي بقعه را از قرن هفتم هجري دانسته اند. در زمان شاه تهماسب صفوي صندوقي با تاريخ 963 ه ق بر روي مرقد نهاده شد.ساختمان اصلي بقعه در زمان فتحعلي شاه قاجار توسعه يافت و ايوان بزرگ فعلي در طرف قبله بنا شد. بيرون بقعه و در گوشه جنوب غربي بناي قديم، هنوز طاق نماها و رومي هاي عهد صفوي مشهود است. گنبد بيروني بنا پيازي شكل است . ساقه آن با پوششي از كاشي خشتي با نقوس هندسي و خطوط كوفي بنايي تزئين شده است. صندوق امامزاده در سال 963 ه ق در سي و سومين سال پادشاهي شاه تهماسب صفوي روي مرقد نصب شد.گورستان امامزاده قاسم در زمينهاي پيرامون بنا به شكل پلكاني قرار گرفته و مقابر خانوادگي خانواده هاي قديمي و سرشناس تهران را در خود جاي داده است.
آدرس :شمال شميران -در روستاي قديمي دژ عليا
1390/8/11 20:14
آب گرم لاريجان يكي ديگر از ديدني هاي منطقه به شمار مي رود. آب معدني لاريجان با 300 حمام خصوصي و دو حمام همگاني، پذيراي مبتلايان به بيماري هاي پوستي، روماتيسم، مجاري تنفسي و عصبي است
آدرس :يك كيلومتر مانده به پلور
دسته ها : استان تهران
1390/8/11 20:11

نوع بنا : تاريخي

قدمت : حدود 200 سال

قلعه دهشاد در روستايي به همين نام، در ده كيلومتري شرق شهريار و در محدوده شهر باغستان واقع است. اين قلعه با قدمت بيش از 200 ساله خود يكي از قلعه هاي متعدد شهرستان شهريار است كه از اغلب آنان چيز زيادي باقي نمانده است و به علت كم توجهي مسوولين مربوط بخش اعظم قلعه ها (همچون قلعه فرامرز، قلعه چهل دختر در حصار ساتي و...) تخريب شده است. ديوار ورادور قلعه دهشاد تقريبا سالم مانده و قلعه هنوز مسكوني ميباشد.قلعه به سبك معماري اوايل دوره قاجار ساخته شده است و ابعاد آن صد متر در صد متر؛ به شكل مربع؛ ميباشد؛ و در چهار گوشه ي آن برج ديدباني قرار داشته است. اين قلعه در صورت باز سازي مي تواند به يكي از جاذبه هاي مهم گردشگري شهريار تبديل شود.
آدرس :ده كيلومتري شرق شهريار
1390/8/11 20:11

نوع بنا : تاريخي

قدمت : حدود 1700 سال

تخت كيكاوس در حدود 18 كيلومتري شهر شهريار و 8 كيلومتري ملارد در روستاي بيدگنه قرار گرفته است كه به دوران ساساني باز مي گردد.اين اثر كه در 12 كيلومتري غرب تخت رستم واقع است جايگاه مقدسي براي برگزاري آئين هاي مذهبي در دوران باستان بوده و شامل سه بنا مي باشد؛ كه هر سه در پاي يك تپه بلند ب ارتفاع 100 متر قرار گرفته اند.اين تپه به شكل تيغه ايست كه در دشت پيش رفته و در نوك آن سكويي به شكل ذوزنقه به اضلاع 10 و 11 و 8 متر وجود دارد؛ و دسترسي بدان از طريق راهي عريض در دل كوه كه به قسمت جنوب سكو منتهي ميشود امكان پذير است. اين بنا از سنگهايي كه با ملات مخصوصي از گچ به هم متصل شده اند ساخته شده است. چهار طاقي تخت كيكاوس در پاي بنا قرار دارد ونقشه آن به شكل مربع است؛ با درگاهي در شمال به عرض 230 ساتي متر و ديوارهايي به قطر 77 سانتي متر و به طور كلي در شمار چهار طاقي هاي عهد ساساني طبقه بندي ميشود.
آدرس :18 كيلومتري شهر شهريار و 8 كيلومتري ملارد در روستاي بيدگنه
دسته ها : استان تهران
1390/8/11 20:11
تنگه واشي يا تنگه ساواشي مكاني است تفريحي و توريستي كه در حدود 15 كيلومتري شمال غربي شهرستان فيروزكوه واقع است كه با داشتن آب و هواي مناسب در تابستان ها، ميزبان جمعيت كثيري از مسافران و گردشگران مي باشد. مناظر زيبا و آب و هواي خوب، تنها بخشي از جذابيتهاي تنگه واشي است و شايد يكي از جذابترين بخشهاي سفر به تنگه واشي حركت در رودخانه اي است كه در بين يك دره سنگي قرار دارد. با توجه به نزديكي تنگه واشي به شهر تهران، امكان مسافرت يك روزه به اين منطقه وجود دارد و بخصوص در تابستان هزاران نفر از ساكنين استان تهران و حتي استانهاي اطراف به اين منطقه مسافرت مي كنند. در سال هاي اخير، بسياري از موسسه هاي توريستي، اقدام به برگزاري تورهاي گوناگوني در اين منطقه نموده اند كه همين عامل باعث افزايش شهرت و معروفيت اين منطقه شده است.تنگه واشي به طول حدود 300 متر و با ديواره هاي صخره اي بلند به ارتفاع حدد 100 متر محل عبور رودخانه اي است كه از كوه هاي ساواشي سر چشمه مي گيرد و از ميان دشت مي گذرد. در فصل تابستان كه آب به كمترين ميزان خود مي رسد، عمق آن به حدي است كه در برخي نقاط تا زير زانوي شما را خيس نمايد. از ديد آنوبانيني يكي از مهم ترين جذابيت هاي اين تنگه، همين عبور از ميان آب است. كل مسافت را بايد از داخل آب طي نمود.بعد از عبور از تنگه اول و گذر از دشتي سرسبز و زيبا، تنگه دوم قرار گرفته كه حدود 2 كيلومتر با تنگه اولي فاصله دارد. اين تنگه هم تقريبا مشابه تنگه اول بوده و به همان ترتيب بايد از آن گذشت. اين تنگه هم بسيار زيبا و چشم نواز بوده و از ديواره هاي سنگي آن در نقاط مختلف چشمه هاي آب زلال و خنك به سمت پايين روان است. در انتهاي اين تنگه نيز هياهوي ريزش آب آبشاري زيبا مسافران را به خود مي خواند تا در زير آبشار و در هواي گرم تابستانه تني به آب بزنند.تنگه واشي علاوه بر طبيعت زيبا، داراي آثار باستاني نيز مي باشد. يكي از سه كتبيه معروف دوره قاجار در اين تنگه واقع شده است. دو كتبيه ديگر در چشمه علي شهر ري و تونل وانا در جاده هراز واقع شده اند. هر سه اين كتيبه ها به دستور فتحعلي شاه قاجار حكاكي شده است. فتحعلي شاه كه زمان قبل از پادشاهي خويش را در شيراز گذرانده بود، با ديدن نقش برجسته هاي آن ديار، سه نفر به نامهاي حجارباشي، نقاش باشي و معمارباشي را مسئول ساخت اين سه كتبيه در تهران كرد.كتيبه واقع در تنگه ساوشي داراي ابعاد شش در هفت متر است كه وقايع زمان فتحعلي شاه دور تا دور كتيبه روايت شده است. بزرگترين نقش برجسته اين كتيبه ها، نقش شكارگاه با تصوير اسب، نيزه و شكارهايش است كه در اطراف آن مي توان عباس ميرزا، علي قلي ميرزا و علي نقي ميرزا پسران فتحعلي شاه و همچنين نوادگانش را در حال شكار ديد. اين كتيبه كه حدودا 185 ساله است به گونه اي در دل كوه حك شده كه از بارش و تابش آفتاب در امان است اما از دست گردشگران در امان نبوده و قسمت هايي از آن يادگاريهايي نوشته شده است.در تنگه واشي گياه كمياب باريچه كه مصارف مهم صنعتي و دارويي دارد مي رويد. چيدن باريچه به دليل كميابي آن جرم است و پيگرد قانوني دارد.براي رفتن به تنگه ساواشي در كيلومتري 2 جاده فيروزكوه-تهران، وارد يك جاده فرعي شده كه پس از طي حدود 9 كيلومتر به روستاي جليزجند وارد خواهيد شد. اين روستا در حاشيه مركز يك دشت سرسبز با مزارع گندم و سيب زميني و باغات مختلف بنا شده است. بعد از عبور از روستا و طي حدود 4 كيلومتر در جاده اي كه از ميان دشت سرسبز و در كنار جوي هاي پر از آب زلال، احداث شده، محل پياده روي تنگه ساوشي شروع مي شود.
آدرس :15 كيلومتري شمال غربي شهرستان فيروزكوه
دسته ها : استان تهران
1390/8/11 20:11

نوع بنا : طبيعي

قدمت : سابقه سكونت در ان 4500 تا 5000 سال پيش از ميلادي

قره تپه در 36 كيلومتري جنوب غرب تهران و از نظر جغرافيايي در جهت مخالف چشمه علي قرار گرفته است و كاوشهاي انجام شده تشابه اين دو تمدن باستاني را از لحاظ قدمت نشان داده و سابقه سكونت در آن را 4500 تا 5000 سال پيش از ميلاد تخمين ميزند.سراشيبي بامي كه در كنار اين تپه قرار گرفته و آن را به طرف خارج هدايت ميكند در دوران سنگ تراشي و مالكيت اشتراكي متداول بوده است.بر اساس كاوشهاي انجام شده در منطقه آثاري از جمله ابزار ها و اسلحه هاي سنگي، چخماق، و اشياي سفالي قرمز رنگ با نقش و نگار در آن كشف شده است. كشف تعداد زيادي پياله و كاسه سفالي با شكلها و اندازه هاي مختلف و با طرح ها و نقشهاي گوناگون حكايت از رونق سفالگري در منطقه داشته و از اين جهت با شهر سوخته قابل مقايسه است.بيشتر آثار باستاني مكشوفه در قره تپه به موزه هاي كشور انتقال يافته و هنوز فعاليتهاي اكتشافي بر روي آن ادامه دارد.
آدرس :36 كيلومتري جنوب غرب تهران

نوع بنا : تاريخي

قدمت : بيش از چهار هزار سال پيش

شهريار از ديرباز نام عمومي دشتي وسيع و حاصلخيز درغرب تهران بوده كه شامل آباديهاي متعددي مي شده؛ و همانند طالقان كل منطقه و آباديهايش به اين نام خوانده ميشده است و در سالهاي اخير مركز شهرستان را كه پيشتر "علي شاه عوض"بوده؛ به همين نام ناميده اند.شهرستان سر سبز و زيباي شهريار يكي از شهرستانهاي غربي استان تهران است كه با وسعتي بيش از 1300 كيلومتر مربع و جمعيت بيش از يك ميليون و سيصد هزار نفر در ارتفاع 1160 متري از سطح دريا واقع است.شهريار داراي سه بخش مركزي، ملارد و قدس (قلعه حسن خان) ميباشد و شهر شهريار مركز اين شهرستان متشكل از شهرها و روستاهاي قديمي: علي شاه عوض (مركز شهر)، كِرشته و عباس آباد و كُهنز است؛ كه در اين ميان شهر علي شاه عوض به دليل آنكه از سال 1333 شهرداري در آن مستقر گرديده مشهور تر ميباشد. در كتاب "بستان سياحه" آمده است كه: «شهريار بلوكي است از بلوكات تهران كه در يك منزلي آن واقع است. آبش فراوان و هوايش معتدل و خاكش نيكو است. باغات فراوان دارد و انگورش ممتاز است.»اين شهرستان به لحاظ خاك حاصلخيز و هواي معتدلي كه دارد؛ يكي از مهمترين مراكز كشاورزي استان محسوب ميشود؛ بيشتر وسعت بخش مركزي شهريار را باغها در بر گرفته اند و يكي از فعاليتهاي عمده ساكنان بومي آن كشاورزي است. كه از مهمترين محصولات آن ميتوان به انگور معروف شهريار، گلابي، گوجه سبز، گيلاس و سيب و خرمالو اشاره كرد؛ كه از اين ميان سيب كهنزي از ميوه هاي مشهوري است كه به نام يكي از محلات شهريار موسوم گشته است.شهريار به لحاظ قدمت و سابقه سكونت انساني يكي از مهمترين مناطق استان تهران بوده و آثار باستاني مكشوفه در آن به بيش از چهار هزار سال قبل ميرسد. بناها و آثار باستاني به جا مانده از دوره ساساني و اسلامي از جمله تپه باستاني جوقين، قره تپه، تخت رستم، تخت كيكاوس و قلعه دختر و قلعه كبري و استحكامات و آتشكده هاي متعدد موجود در آن نشان از اين مهم دارد. از بزرگان ادب و فرهنگ اين شهرستان نيز ميتوان به "عماد الدين عمادي شهرياري" شاعر قرن ششم اشاره كرد كه ديوان شعر وي در دست است؛ و در اكثر تذكره ها به نام وي اشاره شده است.به طور كلي گردشگري شهريار از نظر آنوبانيني از دو جنبه طبيعت گردي و فرهنگي قابل بررسي ميباشد كه در هر دو زمينه استعداد بالايي در اين شهرستان وجود دارد. درزمينه طبيعت گردي ميتوان گفت شهريار از خوش آب و هواترين مناطق اطراف تهران است و وجود باغهاي پر بار و دشتهاي سر سبز، به خصوص دشت منحصر به فرد شقايق در بهار و هواي معتدل در تمام فصول، از آنجا كه شهريار تنها 20 كيلومتر با شهر تهران فاصله دارد و از طريق بزرگراه فتح به سهولت قابل دسترس است آن را از ساير شهرستانهاي استان متمايز كرده است.
دسته ها : استان تهران
1390/8/11 20:6

نوع بنا : تاريخي

قدمت : دوره ساساني

اثر باستاني تخت رستم كه يكي از آتشكده هاي مهم منطقه در دوران ساساني بوده است؛ در دهستان جوقين و در حدود 20 كيلومتري غرب شهريار؛ در كنار روستاي قجر تخت رستم واقع است.« آندره گودار» در كتاب خود درباره اين اثر گفته است: نماي كلي تخت رستم مانند ساير بناهاي مشابه ميباشد كه در مذاهب و كيش هاي باستاني وجود داشته است. هدف از ساخت اين بنا انجام مراسم آتش در آن بوده است؛ كه فقط موبدان زرتشتي بدان راه داشته اند.در اين آتشكده، آتش در حجره هاي وسط محوطه مدور سنگي روشن بوده است كه در شب از حدود صدو پنجاه كيلومتري در معرض ديد قرار داشته است.در قسمت پائين كوه يك سكو و يك بناي كوچك وجود دارد. اين بناي كوچك كه در 15 متري سكو قرار دارد و تقريبا سالم مانده است سقف كوتاهي دارد؛ فاصله راس گنبد آن تا سطح زمين 238 سانتيمتر بوده و داراي دو مدخل با طاقهايي به سبك معماريهاي پيش از اسلام است. تخت رستم تا امروز هم تقدس خود را تا حدود زيادي حفظ كرده و مردم محلي در مراسم و اعياد ملي، جشنهاي محلي را دور اين بناي باستاني برگزار ميكنند و به خصوص در روز سيزده نوروز (سيزده به در) در باغهاي اطراف تخت رستم جشنهايي را برگزار كرده و پس از صرف ناهار همگي در كنار اين كوه باستاني- آييني جمع شده و مردان محلي اقدام به چوب بازي و رقص محلي مينمايند؛ اميد است در جهت حفظ آداب و رسوم محلي و آيين هاي سنتي، نيروهاي انتظامي از برگزاري اين مراسم جلوگيري نكرده و سازمانهاي مسوول با عمل به وظيفه خود در جهت حفظ اين آيين ها همكاري نموده و مراسم فوق هر ساله به صورت باشكوهي برگزار شود.
آدرس :دهستان جوقين و در حدود 20 كيلومتري غرب شهريار در كنار روستاي قجر تخت رستم
دسته ها : استان تهران
1390/8/11 20:6
X