دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 255856
تعداد نوشته ها : 1011
تعداد نظرات : 10
Rss
طراح قالب
وحيد اسدي

نوع بنا : زيارتي

قدمت : حدود 502 سال

مدفن ماصيه خانم و شش برادر او از فرزندان حضرت امام موسي كاظم ميباشد طرح بناي بقعه ان هشت ضلعي به ارتفاع 50/13متر وگنبد كم ارتفاعي است اصل بنا را بايد مربوط به قرن نهم دانست كه در عهد صفوييه ايواني با نيم تاق مقرنس بندي به آن افزوده شده در زير گنبد طاق نماهايي تعبيه شده است . دو سنگ قبر زيبا در داخل ايوان بقعه نصب شده است . يكي تاريخ 969 هجري را دارد ديگري با خط نستعليق زيبا نام "خواجه جلا ل الدين محمد بن رفعت و مغفرت دستگاه خواجه مظفر حسين راجاودانه ساخته است".
آدرس :مسير جاده سبزوار به جوين

نوع بنا : زيارتي

قدمت : حدود 508 سال

2كيلومتري شمال ده مزينان است در 50متري سيد اسماعيل قرار دارد. اين بنا از خشت و آجر ساخته شده و نقشه ان كه از بيرون 8 ضلعي از داخل مربع است و گوشواره ها و گنبدي اجري دارد.
آدرس :2كيلومتري شمال ده مزينان و در 50متري سيد اسماعيل

نوع بنا : زيارتي

قدمت : حدود 978 سال

اين‌ آرامگاه‌ در شش‌ كيلومتري‌ شيروان واقع‌ شده‌ و از آثار دوران‌ غزنوي‌ (قرن‌ پنجم‌هجري‌) است‌. اين‌ بنا از آجر و گچ‌ و چوب‌ ساخته‌ شده‌ است‌. در جانب‌ جنوبي‌ بقعه‌، ايوان‌ مستطيل‌ شكل‌ بزرگي‌قرار دارد كه‌ در دو سوي‌ آن‌، دو تالار مستطيل‌ شكل‌ دو طبقه‌ بصورت‌ قرينه‌ ايجاد شده‌ است‌. دو جانب‌ غربي‌ وشرقي‌ حرم‌ با ايوان‌ و دو غرفه‌ قرينه‌سازي‌ شده‌اند. در ضلع‌ شمالي‌ نيز ايواني‌ در وسط‌ و چهار غرفه‌ در دو جانب‌وجود دارد. ضريح‌ حرم‌ به‌ شكل‌ مكعب‌ مستطيل‌ مشبك‌ چوبي‌، در وسط‌ حرم‌ واقع‌ شده‌ است‌. در مجاور بقعه‌بناي‌ چهار تاقي‌ (مقبره‌ تيموري‌) قرار دارد كه‌ بنام‌ تپه‌ تيموري‌ معروف‌ است‌. امامزاده‌ حمزه‌ رضا را فرزند امام‌موسي‌ بن‌ جعفر (ع‌) مي‌دانند. اين‌ بنا در شمار آثار تاريخي‌ ايران‌ به‌ ثبت‌ رسيده‌ است‌.
آدرس :شش‌ كيلومتري‌ شيروان‌

نوع بنا : زيارتي

قدمت : قاجاريه (1299-1195 ه ق )

بنا از بيرون مستطيل و از داخل چهار گوش با اضلاع 5 متري است. نماي بيرون آن داراي قرنيز آجر چيني است كه لبه بام را تزيين كرده است.گنبد داراي روزنه است و از داخل به وسيمه برج هاي آجري به هشت ترك تقسيم شده است.صندوق چوبي مقبره كه بخش كوچكي از آن باقي مانده است متعلق به دوره قاجاريه مي باشد
آدرس :30 كيلومتري مغرب اسفراين در نزديكي روستاي كوران

نوع بنا : زيارتي

قدمت : صفويه (907-1135 ه ق )

آرامگاه شاهزاده زيد با بنايي هشت ضلعي و چهارايوان كوچك مي باشد.در داخل امام زاده سنگ قبر هايي از دوره صفويه وجود دارد كه قديمي ترين تاريخ آن 1072 هجري است.
آدرس :حاشيه شمالي روستاي توي در غرب اسفراين
اين بنا داراي چهار ايوان در چهار جهت است.در جبهه شرقي و غربي داراي دو تالار است كه در هر يك از آنها،چهار طاق نماي ساده ديده مي شود ،هر تالار داراي دهانه اي با قوس گهواره اي است كه سقف را به دو بخش تقسيم مي كند و روي هر بخش گنبد عرقچيني تعبيه كرده اند.اين بنا در دوران قاجار تعميرشده است.در كتاب گنجينه آثار قم راجع به احمد بن موسي نوشته شده است كه:"ترديدي نمي توان داشت كه اين شاهزاده از احفاد امام موساي كاظم (ع) است زيرا در ميان پسران آن امام فقط يك نفر وجود داشت كه آ ن هم يا با نام شاه چراغ در شيراز مدفون است و يا در خراسان."
آدرس :40 كيلومتري غرب اسفراين و 8 كيلومتري روستاي كوران

نوع بنا : زيارتي

قدمت : صفويه‌

اين‌ امامزاده‌ از بناهاي‌ دوران‌ صفويه‌ در جوپار است‌. ساختمان‌ اين‌امامزاده‌ در فضاي‌ مشجري‌ قرار گرفته‌ و معماري‌ و طراحي‌ جالب‌ توجهي‌ دارد.
آدرس :بخش جوپار ار توابع كرمان
1390/8/19 23:1

نوع بنا : زيارتي

قدمت : قرن‌ هفتم‌ هجري‌

يكي‌ از اماكن‌ متبركه‌ استان‌ كرمان‌، امامزاده‌ زيد شهداد مي‌باشد كه‌ شجره‌نامه‌اش‌ به‌ امام‌ رضا(ع‌) منسوب‌ است‌. قديمي‌ترين‌ قسمت‌ اين‌ بنا ايوان‌ خشتي‌ است‌ كه‌ احتمالاً در قرن‌ هفتم‌ هجري‌ بنا شده‌ است‌.تعميرات‌ حفاظتي‌ اين‌ ايوان‌ شامل‌ مرمت‌ طاق‌، پي‌ بندي‌ ديوارها و كاشي‌كاري‌ گنبد است‌. اين‌ بنا در فهرست‌آثار تاريخي‌ ايران‌ به‌ ثبت‌ رسيده‌ است‌
آدرس :كرمان
1390/8/19 23:1

نوع بنا : زيارتي

قدمت : حدود 600 سال پيش سال

امام زاده اسحاق بن موسي بن جعفر يكي از مفاخر معنوي وروحاني شهرگرگان، د‏ر محله سرچشمه اين شهر واقع شده و بناي آن قدمتي600 ساله دارد. اسحاق بن موسي بن جعفر برادر تني حضرت امام رضا (ع) است. اكثركساني كه به زيارت اين امام زاده مي آيند دانشجويان، محصلين و افراد زير 30 ‏سال هستند. يكي از نكات جالب و ديد ني د‏ر خصوص اين امام زاده، آن است كه هنگام تحويل سال نو بيش از2000 ‏نفر در امام زاده نور گرگان تجمع مي كنند و پس از پايان مراسم تحويل سال به همه آنها كارت هاي تبريك،نقل و سكه اهداء مي شود. آدرس :گرگان - محله سرچشمه

1390/8/19 22:10
اين امامزاده در20 كيلومتري جنوب روستاي هنديجان نوكنده گرگان و در دامنه رشته كوه البرز و در مسير جاده كوهستاني نوكنده به دامغان قرار دارد و يكي از زيارتگاه هاي مردم بومي محسوب مي شود.
آدرس : كيلومتري جنوب روستاي هنديجان نوكنده گرگان
1390/8/19 20:49
X