دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 255844
تعداد نوشته ها : 1011
تعداد نظرات : 10
Rss
طراح قالب
وحيد اسدي
اين منطقه با مساحتي در حدود 6 هكتار در اراضي جنگلي – مرتعي دهستان هاي دودانگه و چهار دانگه قرار گرفته و داراي گونه هاي گياهي و جانوري بسيار متنوعي است. غير از انواع درختان و گياهان جنگلي و مرتعي ، مجموعه اي از گونه هاي وحوش نير در آن وجود دارد كه مهم ترين آنها عبارتند از : گوزن، شوكا، كل، بز وميش، پلنگ، خرس، گراز و انواع پرندگان، به ويژه قرقاول، كبك معمولي و كبك دري كه فضاي جذابي به آن بخشيده اند. فصل جفت گيري يا مستي گوزن ها يكي از حيرت انگيز ترين جلوه هاي زندگي وحوش است
آدرس :ساري
1390/8/18 23:55

نوع بنا : تاريخي

قدمت : صفويه 1135-907

اين بنا ار آثار دوره صفويه - شاه عباس اول- است كه امروزه به صورت نيمه ويرانه درآمده است. بنا با طرح چهار ايواني ساخته شده و داراي دو در ورودي بزرگ ، ايوان ها،حجره ها و طاقنماها گنبد خانه و شبستان ستوندار است. صحن مسجد آجر فرش شده و در وسط آن ، حوض آبي واقع بوده است .بناهاي سمت شمالي صحن ، شباهتي به كاروانسرا ومحل استراحت مسافران دارد.
آدرس :ساري
1390/8/18 23:55
اين آبشار از دامنه هاي شمالي دماوند سرازير مي شود و بيش از100 ‏متر ارتفاع دارد، و آب فراوان آن چون پودري نمناك در هوا پخش مي شود و منظره اي بسيار بديع و كم نظير دارد.
آدرس :دامنه هاي شمالي دماوند
1390/8/18 23:55
اين غار در محلي به نام مازگاه ، در كنار قله ديو سفيد كه داراي موقعيت استحفاظي خاصي است، قرار گرفته است و در گذشته هاي بسيار دور به عنوان دژ مورد استفاده اسپهبدان مازندران بود. در فاصله دريا تا قله و غار ديو سفيد ، هشت قلعه كه امروزه به صورت تپه هاي باستاني در آمده اند قرار دارد.
آدرس :محلي به نام مازگاه ، در كنار قله ديو سفيد
1390/8/18 23:55
اين كوه ها در جهت شرقي – غربي امتداد دارند و عريض ترين بخش جبال البرز را تشكيل مي دهند . قلل عمده اين قسمت عبارتند از : خلنو، وزوا، جاستون، خرسنگ، تيزكوه در خط الرأس اصلي وقلل آزادكوه، كلون بسته ،هرزه كوه، سياه غار و قوقونچال كه در يال هاي انشعابي قرار گرفته اند و داراي برف و يخچال هاي دائمي هستند. اين كوه ها عمدتاً در خارج از مرزهاي استان مازندران قرار دارند و كوه هاي استان تهران و استان قزوين متصل مي شوند.
آدرس :خارج از مرزهاي استان مازندران
1390/8/18 23:52

نوع بنا : تاريخي

قدمت : آق قويونلوها 908-780ه.ق

برج سلطان زين العابدين به خاطر شيوه معماري و گنبد هرمي شكل هشت وجهي و همچنين تزئينات كاشي كاري، صندوق و در نقيس چوبي، در رديف بهترين ابنيه تاريخي – مذهبي ساري به شمار مي آيد. در بالاي درورودي آن ، كتيبه اي به خط رقاع بر روي كاشي نقش شده كه مضمون آن چنين است." عمل سيد علي بن سيد كمال الدين بناء آملي". بر روي صندوق چوبي بقعه، كتيبه اي به خط ثلث در نهايت ظرافت و زيبايي حك شده كه طبق متن آن ، اين محل مرقد سلطان امير شمس الدين است. اين صندوق منبت كاري شده در واقع شاه كاري از هنرهاي دستي است.چهار طرف بدنه كتيبه ، محفوظ مانده و حاوي دو تاريخ حكاكي شده است. بناي برج سلطان زين العابدين به اواسط قرن نهم هجري قمري تعلق دارد. ساختمان اين برج با ارتفاع تقريبي 20 متر، متشكل از سه قسمت بدنه، گردنه و گنبد هرمي شكل هشت وجهي است كه تزئينات آجري آن به شيوه مقرنس كاري در بدنه و گردنه هر ضلع ، به طرز زيبايي صورت گرفته و نظر هر بيننده اي را جلب مي كند .
آدرس :ساري
1390/8/18 23:47
اين پناه گاه كه درحدود 55 هكتار وسعت دارد و در شمال شرقي ساري ‏با فضايي از جنگل هاي جلگه اي قرار گرفته ، از سال 1346 به صورت محل تكثير گوزن زرد ايراني درآمده است در اين پناه گاه ضمن حفاظت ونگهداري گوزن زرد ايراني كه تعليف آن ها دستي صورت مي گيرد همه ساله تعدادي ز گوزن هاي توليد شده را به زيست گاه هاي اصلي ، يعني حواشي رودخانه هاي دز و كارون منتقل مي كنند. تعدادي ار گوزن هاي اين پناه گاه به جزيره اشك در درياچه اروميه نيز انتقال داده شده اند. پيرامون اين پناه گاه حصاركشي شده است و گوزن ها را از پشت ديوارهاي سيمي مي توان مشاهده كرد.
آدرس :شمال شرقي ساري
1390/8/18 23:47
اين كوه ها امتداد البرز مركزي به جهت شرق را در بر مي گيرند. قله هاي معرف قدم گاه ،نيزوا، شاه كوه ، گاوكشان ، ويچ منو، شاهوار، خوش ييلاق اميري و ماران را تشكيل داده و در نهايت به كوه هاي استان خراسان متصل مي گردند.علاوه بر خط الرأس اصلي و قلل جانبي البرز، مناطق كوهستاني ديگري نيز در استان مازندران وجود دارند كه عمده ترين آنها عبارتند از: كوه هاي اميري كه ميان دره هزار لاريجان و سوادكوه قرار گرفته و از كانون كوهستاني بسيار ديدني و جالب منطقه است. اين كوه ها داراي دو رشته شمالي و جنوبي است كه كوه هاي شمالي آن چون سلسله زنجيري در هم رفته و گره خورده اند و اغلب صعب العبور و غير قابل نفوذ به نظر مي رسند . قله اميري ارتفاعي حدود 3900 متر و بهار و تابستان ، پيرامون آن را چمن زارهاي زيبا فرا مي گيرد. علاوه بر قله اميري كه در محل نام هاي ديگري نيز دارد، قله هاي كهنو، هليون، شروين، علم دار، قره داغ و عوض شاه پيرامون آن قرار گرفته اند.سپندكوه كهدر بخش كلاردشت واقع شده و حدود 4350 متر ارتفاع دارد . اين كوه تنها با يك خط الرأس به قله چالون متصل مي شود و آخرين حد رشته كوه تخت سليمان است. كوه هاي بلده- كجور مرتفعاتي بلند هستند و از مراتع ييلاقي مازندران و از كانون هاي مهم حيات وحش البرز به حساب مي آيند.مجموعه كوه ها و قله هايي كه شرح داده شد به دليل ويژگي هاي منحصر به فرد و چشم اندازهايي بي نظير از طبيعت شمال كشور، مجموعه اي از جذاب ترين كوهستان هاي جهان محسوب مي شوند .قله هاي ديگر مازندران نيز در نقاط مختلف ، مناظر و چشم اندازهاي بديعي دارند كه براي هر بيننده جالب و جذاب هستند.
آدرس :ساري
1390/8/18 23:47

نوع بنا : تاريخي

قدمت : حدود 144ه.ق سال

اين بنا در محله چنار بن ساري واقع شده و بناي اوليه آن به نوشته منابع تاريخي ، در سال 144 ه.ق به دست ابوالخصيب – والي عرب طبرستان- ساخته شده و به روايت ديگر توسط يحيي بن يخي بنيان نهاده شده وتوسط مازيار بن قارن به اتمام رسيده است. بناي كنوني مسجد شامل حياطي چهارگوش ، ايوان و شبستان هايي است كه در دوره هاي اخير شكل گرفته است.
آدرس :چنار بن ساري
1390/8/18 23:44

نوع بنا : تاريخي

قدمت : صفويه 1135-907

اين مجموعه در روستاي فرح آباد در 28 كيلومتري شمال ساري، نزديك درياي مازندران واقع شده است و در عهد سلاطين صفوي مخصوصاً در زمان شاه عباس كبير و از مهم ترين بنادر شمال ايران و مركز مبادلات تجاري محسوب مي شد. به همين دليل كاخ سلطنتي ، مساجد، مدارس ، بازار، حمام،پل وباغ در آن احداث بود پس از مدتي از سال نيز محل سكونت و تفرجگاه سلاطين صفويه بود. متأسفانه بر اثر بي توجهي اهالي و دولت هاي وقت و غارت آن به وسيله يك دسته از قزاقان شورشي تزاري به سركردگي "استپان رازين " اكثر آثار گران بها و ابنيه مهم آن تخريب شد و فعلاً تنها خرابه هاي مسجد، مدرسه، پل و ديوارهاي دژ سلطنتي آن باقي مانده كه چيزي جز تأثرو حسرت به بارنمي آورد. ‏آثار به جا مانده كه مجموعه اي را تشكيل مي دهند در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است. از اين مجموعه تنها ساختمان مسجد (يا مدرسه) تا اندازه اي ازگزند روزگار مصون مانده كه به شيوه چهار ايواني است و داراي حياط مركزي است. اين بنا به دستور شاه عباس كبير در سال 1021 هجري قمري ساخته شد. در قسمت جنوبي آن محرابي است كه در طرفين آن شبستان هايي وجود دارد. همچنين گنبدي دو جداره برخي از ايوان جنوبي آن استوار شده است. ‏بناي مسجد فرح آباد از نقطه نظر ويژگي هاي معماري، تعدد و فراواني اتاق ها و حجره هاي جبهه هاي شرقي ، غربي و شمالي قابل توجه است و به احتمال زياد به عنوان مدرسه مورد استفاده قرار مي گرفته است. ساختمان مسجد (مدرسه) فرح آباد كه درگذشته به صورت مخروبه اي بود، پس از انجام تعميرات اساسي، امروزه در وضعيتي بهتر قرار گرفته و داراي جاذبه و ارزش وهاي سياحتي است.
آدرس :روستاي فرح آباد در 28 كيلومتري شمال ساري
1390/8/18 23:44
X