دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 255830
تعداد نوشته ها : 1011
تعداد نظرات : 10
Rss
طراح قالب
وحيد اسدي
اين عمارت كه به كاخ اختصاصي معروف است ، در محل پارك شهر گر گان قرار دارد. بناي كاخ اختصاصي دو طبقه با ويژگي هاي معماري دوران پهلوي است و از هنر معماري اروپاثي متاثر شده است. در حال حاضر اين كاخ و محوطه اطراف آن به عنوان كتابخانه عمومي مردم شهر گر گان مورد استفاده قرار مي گيرد.
آدرس :گرگان - پارك شهر
دسته ها : کاخ - استان گلستان
1390/8/19 22:18

نوع بنا : تاريخي

قدمت : سال 795 ه ق

اين كاخ در شهر گرگان واقع شده و بنا به روايتي در سال 795 ه . ق به وسيله امير تيمور در ساحل رودخانه ساخته شده است. برخي از سياحان و جغرافي دانان از اين كاخ نام برده اند كه از آن جمله مي توان به حافظ ابرو اشارت كرد. طبق گفته وي اين كاخ بعد از اينكه امير تيمور سراسر مازندران را مورد تاخت و تاز قرار داد، جهت اقامت وي در شهر گر گان ساخته شد. بناي اوليه ا ين كاخ، قلعه اي بود كه در سال 761 ‏ه . ق توسط ابوبكر شاسماني (حاكم شاسمان) احداث شده بود. در سال 795 به جاي قلعه ء قصر فعلي ساخته شده و امير تيمور زمستان آن سال را در آنجا گذرانده است.
آدرس :گرگان
دسته ها : کاخ - استان گلستان
1390/8/19 21:21
دسته ها : کاخ - استان گلستان
1390/8/19 21:21

نوع بنا : تاريخي

قدمت : قرن 12 ه ق

اين بنا توسط آغا محمد خان قاجار ساخته شده ودر شهرگرگان قرار دارد. ويژگي هاي معماري و اسلوب ساخت بنا نشانگر آن است كه بنا به قرن 12 هجري قمري مربوط است.
آدرس :گرگان
دسته ها : کاخ - استان گلستان
1390/8/19 21:21

نوع بنا : تاريخي

قدمت : پهلوي 1304-1357ه.ش

باغ تاريخي رامسر و ساختمانهاي آن در شمار آثار ملي ايران به ثبت رسيده و تحت حمايت سازمان ميراث فرهنگي كشور قرار گرفته است. اين باغ با مساحت 60 هزار متر مربع از باغ هاي سنتي و زيباي استان مازندران به شمار مي رود . بناي اين باغ، ساختمان زيبايي است با مشخصه هاي معماري پهلوي اول كه در يك طبقه به شكل مستطيل و با وسعت 600متر مربع ساخته شده است. اين بنا داراي هال مركزي، اتاق ها و ايوان گچبري شده است كه ايوان آن با چند ستون سنگي به شيوه دوره معماري «دوريك » و به هم پيوسته است ، گچبري هاي سقف ايوان آن با طرح هايي چون نقش ترنج ، رديفي از حيوانات و عناصر ديگر هنري تزيين يافته است. از شاخص هاي معماري عصر پهلوي اول سنگ هاي مرمر و تزئينات وابسته به آن ، گچ بري ها ، آئينه كاري صحن اصلي و ايوان مي باشد كه در بناي مذكور كاملاً رعايت شده است. اگرچه بعضي از عناصر معماري سنتي ايران در بناهاي دوره پهلوي اول به كار رفته ست، ولي كاربرد الگوهاي معماري غربي در بناهاي اين دوره نيز مشهود است كه در بناي تاريخي باغ رامسرآثار آن به چشم مي خورد
آدرس :رامسر
1390/8/18 23:6

نوع بنا : تاريخي

قدمت : صفويه 1135-907

باغ مصفا و دل فريبي كه امروزه محل شهرداري بهشهر است، همان باغشاه معروف به اشرف البلاد دوره صفوي است كه به گفته سياحان و جهانگردان/ پر از درختان سرو صد ساله و گل هاي آراسته بوده است.عمارت فوق در اثر بي توجهي از بين رفت و عمارت بهتري روي خرابه هاي آن احداث گرديد كه به ديوانخانه معروف شد. اين عمارت وسط باغ قرار دارد. طول آن سه برابر عرض آن است. جلو اين عمارت كاملاً باز، ولي در پشت و طرفين آن ديواري قرار دارد كه به وسيله پنجره هاي متعددي مستور شده است. عمارت فوق پس از تعميرات مكرر به صورت بناي امروزي درآمده است.كاخ عباس آباد نيز از آثار دوره صفوي است كه درنزديكي بهشهر قسمت هايي از آن به جا مانده است.
آدرس :محل شهر داري بهشهر
1390/8/18 23:2

نوع بنا : تاريخي

قدمت : صفويه 1135-907

كاخ صفي آباد در بالاي كوهي مشرف به بهشهر قرار دارد. اين كاخ از جمله ابنيه تاريخي و باشكوه دوره صفويه است كه در دوران قاجار به علت بي توجهي به كلي ويران گرديد، ولي در عهد پهلوي به دستور رضاشاه ، با همان اسلوب و ويژگي معماري عصر صفوي دوباره سازي شد. در اين دوره همچنين محراب قديمي آن به مرور زمان خراب و مسدود شده بود، مجدداً بازسازي شد. سيستم آب رساني آن در گذشته از طريق آب پلنگ چشمه، تا كاخ (كه دوازده كيلومتر فاصله دارد) هدايت مي شد و پس از عبور از دو حوض كاشي كاري ، به شهر انتقال داده مي شد تا مورد استفاده اهالي بهشهر نيز قرار گيرد.
آدرس :بالاي كوهي مشرف به بهشهر
1390/8/18 23:2

نوع بنا : تاريخي

قدمت : پهلوي 1304-1357ه.ش

كاخ اجابت دردوره سلطنت پهلوي ، در روستاي اجابت از بخش كلاردشت ساخته شده است. اين كاخ در محلي مشرف بر منطقه كلاردشت بنا شده، تزئينات و گچبري هاي زيبا به شيوه معماري اروپا دارد‏. محوطه اين كاخ بسيار زيباست و در داخل آن لوسترهايي نفيس و گرانبها قرار دارد. حياط 9كاخ پوشيده از درختان سرو سر سبز است كه در حال حاضر به عنوان استراحت گاه مورد استفاده قرار مي گيرد .
آدرس :روستاي اجابت از بخش كلاردشت
1390/8/18 22:44

نوع بنا : تاريخي

قدمت : پهلوي 1304-1357ه.ش

كاخ چاي خوران چالوس اوايل سلطنت سلسله پهلوي ساخته شد و نماي داخلي و خارجي آن تزئينات گچبري و كاشي كاري بسيار زيبا دارد. اين كاخ بر خلاف ساير كاخ هاي اين دوره بسيار ساده و بي پيرايه است. مصالح عمده آن را سنگ آجر تشكيل مي دهد و پوشش بام آن به صورت شيرواني است. ساختمان كاخ تراسي دارد كه به شيوه خاصي نرده چيني شده است. نفوذ معماري اروپايي در ساختمان كاخ نيز به وضوح مشهود است. اين كاخ همن طور كه از نامش پيداست، به منظور استراحتگاه موقت و كوتاه مدت استفاده مي شده است .ساختمان كاخ كه سابقاٌ به خاصر ويژگي هاي معماري و هنري مورد توجه بود . به علت عدم مرقبت مسئولين وقت به حالت مخروبه و نيمه ويرانه در آمد . در سال 1354 اقداماتي در جهت مرمت و بازسازي قسمت هاي تخريب شده آن به وسيبله سازمان ميراث فرهنگي انجام شد در حال حاضر كليه امكانات كاخ در اختيار نيروهاي انتظامي است.
آدرس :چالوس
1390/8/18 22:43

نوع بنا : تاريخي

قدمت : پهلوي 1304-1357ه.ش

اين كاخ در 5كيلومتري شرق شهرستان نور واقع شده و در دوران سلطنت پهلوي به دستور اشرف (خواهر محمد رضا شاه) ساخته شده است. اين كاخ كه امروزه به عنوان موزه مورد بازديد عموم قرار مي گيرد، در زمره مجموعه كاخ هايي است كه در اختيار بنياد جانبازان است. ‏كاخ تميشان داراي يك اتاق پذيرا يي زيبا و مجلل ، اتاق خواب (استراحت گاه)، حمام و آشپزخانه است كه با مدرن ترين وسايل آشپزي تجهيز شده است. محوطه كاخ بسيار بزرگ و داراي استخر، اصطبل و محل اقامت نگهبانان است. روبروي آن بناي زيبا و بزرگ ديگري وجود دارد كه دركنار ساحل درياي خزر ساخته شده و به عنوان پلاژ اختصاصي مورد استفاده قرار مي گرفت. ساختمان اين بنا از نظر طراحي و تزئينات، زيبايي خاصي دارد و با سايرارزش هاي هنري و معماري آن برابري مي كند. در حال حاضر از اين كاخ هيچ نوع استفاده اي نمي شود.
آدرس :5كيلومتري شرق شهرستان نور
1390/8/18 22:21
X